středa 13. listopadu 2019

20 celebrit, které otevřeně promluvily o svých problémech s plodností

*Sobotní večer s filmem*
Ta je ale hezká, ta je určitě plodná. Ta nikdy nic takovýho neřešila. Kéž bych byla taková. Temno.
A pak je to všechno jinak. 
Děláme si to samy, ty hrozný představy, fakt. Téma, který se zdá být v ČR tabu otevřelo hned několik slavných osobností. Protože musely, protože chtěly udělat něco dobrýho, protože jednoduše "mají koule". 
Nejsme příznivci bulváru, ale tohle jsou věci, který pomáhají. 
Hilary Clinton, Mark Zuckerberg, Marilyn Monroe, Kim Kardashian, Michelle Obama, Michaela Maurerová a řada dalších.
Děkujeme.
1. Anne Hathaway 

Výsledek obrázku pro Anne Hathaway

Potom, co oznámila další těhotenství, Anne Hathaway podpořila na svém instagramu všechny, kdo se setkali s nepodností. Sama totiž prošla velmi bolestnými a izolujícími kroky na cestě k otěhotnění (blíže je však nespecifikovala). 

2. Beyonce Knowles 

Výsledek obrázku pro Beyonce Knowles

Ve svém dokumentu HBO „Život je jen sen“ zpěvačka odhalila, že zažila před svým prvním těhotenstvím potrat. Zpěvačka otevřeně a čestně hovořila o srdečním zlomu, který jí a manželovi Jay Z způsobil: „Vybrala jsem si jména. Představovala jsem si, jak bude moje dítě vypadat. “ Řekla také, že tato zkušenost ji vedla k napsání nejsmutnější písně, kterou kdy ve svém životě napsala. 

3. Mark Zuckerberg

Výsledek obrázku pro Mark Zuckerberg

V roce 2015 Mark Zuckerberg odhalil, že spolu s manželkou Priscillou Chanovou očekávali své první dítě. Ve veřejném příspěvku oznamujícím novinky napsal generální ředitel Facebooku také osobní informace o jejich snahách o otěhotnění. "Snažili jsme se mít dítě už několik let a prožili si tři potraty," napsal Tato zpráva vedla k vylití podpory od ostatních, kteří zažili podobné situace. Od té doby manželé rozšířili svou rodinu ještě více a v roce 2017 přivítali druhé dítě, další dceru.

4. Sarah Jessica Parker

Výsledek obrázku pro Sarah Jessica Parker

Herečka má za sebou řadu let a cest neúspěšných pokusů o otěhotnění. Po letech pokusů manželé nakonec přivítali dcery od náhradní maminky.

5. Tyra Banks 

Výsledek obrázku pro Tyra Banks

Modelka také veřejně odhalila své boje s plodností, především IVF, které podstoupila hned několikrát. „Zažila jsem několik nešťastných okamžiků, velmi traumatické momenty,“ prozradila v roce 2015. „Je to čím dál obtížnější, jak stárnete.“

6. BROOKE SHIELDS 

Výsledek obrázku pro BROOKE SHIELDS

Dva roky předtím, než Brooke a manžel Chris Henchy měli první dítě, museli se vypořádat s umělým oplodněním, IVF, hormonálními injekcemi a potratem. „Všichni kolem mě otěhotněli,“ napsala Brooke ve své paměti Down Came the Rain. „Po chvíli, když neuspějete, může vás napadnout, že jste selhaly. Všude, kam se podíváte, ženy jsou těhotné a každá píseň v rádiu vypadá, že je to všechno o těhotenství! Všechno je najednou frustrující.“

7. Nicole Kidman


Výsledek obrázku pro Nicole Kidman

"Zoufale jsem toužila po dítěti, ale nešlo to." Nicole má dvě adoptované děti s bývalým manželem Tomem Cruisem a porodila dceru Sunday Rose s manželem Keithem Urbanem ve věku 41 let. 
 „Každý, kdo to zažil, zná zklamání, bolest a ztrátu, kterou lidé prochází,“ řekla. 

8. KHLOÉ KARDASHIAN 

Výsledek obrázku pro KHLOÉ KARDASHIAN

Khloé s těhotenstvím také museli pomoci lékaři. "Bylo to spíš o tom, že moje hormony byly vypnuté.." Měla však na tuto situaci pozitivní výhled a řekla: „Myslím, že moje potíže s otěhotněním pomohly mnoha ženám.“
Zajímavý rozhovor si můžete přečíst zde:https://www.independent.co.uk/voices/khloe-kardashian-fertility-problems-pregnant-first-child-ivf-a8123091.html 

9. ELIZABETH BANKS 


Výsledek obrázku pro ELIZABETH BANKS

„Jedinou skutečnou překážkou, které jsem v životě čelila, byla neplodnost. Po letech pokusu otěhotnět, když jsme zkoumali řadu léčebných postupů plodnosti, byly všechny neúspěšné. Naše další cesta tedy vedla k gestační náhradě: uděláme „dětský dort“ a upečeme ho v „troubě“ jiné ženy. “ 
„U mě to byl problém s dělohou, embrya se neuchytila.“

10. HUGH JACKMAN 


Výsledek obrázku pro HUGH JACKMAN

Hugh a manželka Deborra-Lee Furness mají dvě adoptované děti, ale prozradily, že se nejprve pokusily mít děti staromódní cestou. „Dokud to neprojdete, uvědomíte si, že o neplodnosti se vůbec nemluví.… Udělali jsme IVF a Deb měl pár potratů,což se stává jednomu ze tří těhotenství. Ale nemluví se o tom. 

11. CELINE DION 


Výsledek obrázku pro CELINE DION

Kanadská ikona podstoupila IVF pro obě její těhotenství (se synem René-Charles a dvojčaty Nelson a Eddy), a i jí potkala cesta plná neúspěšných procedur. 

12. COURTENEY COX Courteney 


Výsledek obrázku pro COURTENEY COX Courteney

Herečka z Přátel si vždy myslela, že mít děti bude hračka. Snadno prý otěhotněla, ale těhotenství neudržela. Po několika potratech se rozhodla pro in vitro a nakonec se jí narodila dcera Coco. 
„Pamatuji si, jak jsem jednou potratila, a Rachel (Jennifer Aniston) v seruálu Přátelé porodila… To bylo hrozné, protože jsem musela být vtipná.“

13. MARIAH CAREY 


Související obrázek

Než otěhotněla s dvojčaty, utrpěla Mariah Carey potrat, a proto musela brát po 10 týdnů v těhotenství progesteron: "Minimalizuje to možnost potratu o 50 procent."

14. MICHELLE OBAMA-BARACK OBAMA 


Výsledek obrázku pro MICHELLE OBAMA

V exkluzivním rozhovoru s Good Morning America odhalila bývalá první dáma, že před 20 lety utrpěla potrat. Když  jí bylo kolem 30. let, začala si stále více uvědomovat, že „biologické hodiny tikají“ a „produkce vajec je omezená.“ Její potíže s otěhotněním ji nakonec vedly k tomu, aby otěhotněla pomocí IVF s dcerami Malia a Sasha.

15. KIM KARDASHIAN-KANYE WEST 


Výsledek obrázku pro KIM KARDASHIAN

V roce 2015 se Kardashain rozpovídala o svých obtížích podruhé otěhotnět kvůli sekundární neplodnosti: „Nevěděla jsem, že budu tak otevřená, ale když jsem viděla v ordinaci lidi s podonmým problémem, pomyslela jsem si: 'Proč nesdílet můj příběh?' Bylo to opravdu emotivní. “

16. Emily Erwin Robison

Výsledek obrázku pro Emily Erwin Robison

Zpěvačka ze skupiny Dixie byla velmi otevřená ohledně léčby IVF. Společně se svým kamarádem pak napsala píseň „So Hard“ o svých osobních zkušenostech s neplodností a pomocí umělých metod k otěhotnění.

17. Marilyn Monroe 


Výsledek obrázku pro Marilyn Monroe

O četných potratech americké filmové herečky, modelky, zpěvačky a producentky Marylin Monroe věděl celý svět. Málokdo však tušil, že za jejími depresemi stojí nejen problémy s muži a kariérou, ale i endometrióza. Právě kvůli ní se jí nikdy nepodařilo plod donosit. (Ve své pracovní smlouvě měla dokonce od roku 1956 dodatek, že v době menstruace, tedy bolestivých křečí, nebude natáčet ani stát modelem pro propagační materiály studia.)

18. Hillary Clinton 


Výsledek obrázku pro Hillary Clinton

I této dámě byla diagnostikována endometrióza a s ní spojené neskutečné bolesti během menstruace. Ačkoli jí lékaři hrozili, že se pravděpodobně potomka nikdy nedočká, díky hormonální léčbě a určitě i optimismu, má Hilary dceru Chelsea.

17. Susan Sarandon 


Výsledek obrázku pro Susan Sarandon

Tato herečka se dozvěděla o endometrioze po mdlobách a silném krvácení po několika letech. Její lékaři ji nasadili na antikoncepční pilulky a léky proti bolesti. Postupně měla tři děti a řekla, že je „jednou z těch šťastných.“ 

18.  Whoopi Goldberg


Související obrázek

Tato známá herečka měla endometriózu asi před 30 lety, ale měla to štěstí, že měli dobří lékaři, kteří ji včas zachytili a zmírnili její příznaky. Částečně na základě svých zkušeností vytvořila produkt Whoopi & Maya, řadu konopných produktů určených k úlevě od menstruační bolesti.

19. Emma Bunton


Výsledek obrázku pro Emma Bunton

Bývalé člence Spice Girls byla diagnostikována endometrióza ve věku 25 let. "Pamatuji si doktora, který tehdy řekl:" Padesát procent žen s endometriózou má děti. " Pomyslela jsem si: „Pouze 50 procent?“ Ohromně mě to vyděsilo, “ řekla. Dnes má dva syny.

20. Michaela Maurerová


 Soubor:Michaela Maurerová 2015.JPG

Děkujeme! Populární a energická česká herečka se musela po dlouhá léta potýkat s problémem otěhotnět, ač byla podle lékařů zcela zdravá. Po umělém oplodnění se jí narodila dvojčátka a nyní má už třetí :-) O své zkušenosti promluvila otevřeně ve 13. komnatě v ČT:  https://www.ceskatelevize.cz/porady/1186000189-13-komnata/210562210800026-13-komnata-michaely-maurerove/ 


Zdroje:
https://www.redbookmag.com/life/mom-kids/g2955/celebrity-fertility-problems/

https://www.thedelite.com/celebrities-who-have-opened-up-about-their-fertility-issues/25/

Žádné komentáře:

Okomentovat